CL: Manchester Citys drømmehug sender Roma ud

10/12/2014

Trods et generelt skuffende Champions League-gruppespil er Manchester City klar til 1/8-finalerne i Champions League.

I en direkte kamp om andenpladsen i gruppe E hentede Manchester City den forløsende sejr på 2-0 ude over italienske Roma.

Samtidig tabte CSKA Moskva, som også kunne komme i spil til andenpladsen, 0-3 ude til gruppevinderen Bayern München.

Dermed er den storsatsende engelske klub videre med otte point, mens konkurrenterne til andenpladsen begge sluttede på fem.

For ikke at slutte dårligere end Roma indbyrdes var City pisket til at score i Rom, og Samir Nasri sørgede for det vitale mål efter pausen med et drømmehug fra en position uden for straffesparksfeltet.

Bolden tordnede mod indersiden af stolpen og fortsatte i nettet. Kort før tid satte Pablo Zabaleta tingene på plads med målet til 2-0.

Manchester City måtte ellers undvære sin måske største profil fra hver kæde; Vincent Kompany, Yaya Touré og Sergio Agüero.

Måske var det årsagen til, at englænderen kom usikkert fra start. Opdækningen lod meget tilbage at ønske, så romerne i de første minutter havde chancer til en drømmestart.

Manchester City arbejdede sig dog stille og roligt ind i kampen, så udeholdet var det dominerende, mens Roma benyttede enhver given lejlighed til at stikke i kontra.

Det gav en levende og intens kamp mellem to hold, der tydeligvis havde meget på spil.

I begyndelsen af anden halvleg begik Roma den fejl at stille sig for langt tilbage på banen, hvilket Nasri straffede efter en time.

Nu skulle Roma jagte to scoringer, da 1-1 ville gøre holdene lige indbyrdes med City bedst på målforskellen.

Italienerne fik presset spillet frem, og Kostas Manolas var tæt på udligning med et skud på stolpen.

I andre situationer var Joe Hart en fremragende keeper for City, mens forsvareren Martín Demichelis reddede et forsøg på målstregen.

Men i det sidste kvarter var Roma uden evne til at presse for scoringer, og i stedet kunne Pablo Zabaleta slå City-sejren fast på Nasris oplæg fem minutter før tid.

I gruppens anden kamp cementerede Bayern München førstepladsen med sejren på tre mål sat ind af Thomas Müller på straffespark i første halvleg og Sebastian Rode og Mario Götze kort før slutfløjt.

Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen for Bayern.