Contador før Giro-start: Jeg vil skrive historie

Alberto Contador er på en mission, når han lørdag indleder cykelløbet Giro d'Italia, et af cykelsportens helt store etapeløb sammen med Tour de France og Vuelta a España.

Den spanske Tinkoff-Saxo-rytter vil i år forsøge at vinde både Giroen og Touren, hvilket ingen har præsteret at gøre samme år, siden afdøde Marco Pantani gjorde det i 1998.

Alberto Contador lægger ikke skjul på, at han ønsker at gøre noget særligt, inden han indstiller karrieren, hvilket sandsynligvis sker med udgangen af 2016.

- Når min karriere er slut, ønsker jeg at blive husket som én, der gjorde noget virkelig specielt. Én, der skrev historie, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 32-årige spanier er klar over, at han tager en chance ved at gå efter at vinde både Giroen og Touren. Sidstnævnte løb bliver kørt i juli.

- Det er ikke bare svært for mig at vinde Giroen og Touren i samme år, det er risikabelt, siger Alberto Contador.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen har seks gange vundet et af de tre store etapeløb, der også kaldes Grand Tours.

Han vandt Tour de France i 2007 og 2009, Giro d'Italia i 2008 samt Vuelta a España i 2008, 2012 og 2014.

Han var også hurtigst i Touren i 2010 og i Giroen året efter, men Contador blev senere frataget sejrene på grund af en dopingdom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip