Contador sender Michael Valgren på hårdt arbejde

Søndagens 2. etape af Tour de France er løbets første med samlet start, og det bliver samtidig startskuddet til otte dages hårdt slid for debutanten Michael Valgren.

Den pandekageflade etape på 166 kilometer ud mod havet kan byde på drilske sidevinde, ligesom vejrmeldingerne taler om risiko for heftige regnskyl undervejs, og så skal klassementfavoritten Alberto Contador pakkes ind i vat.

- Han kommer helt sikkert til at arbejde. Han er udmærket klar over, hvad hans job består i. Vi gemmer ham jo ikke til bjergene, siger Tinkoff-Saxos sportsdirektør Sean Yates med et grin inden starten i Utrecht.

23-årige Valgren var sidste efterår med til at sikre Contador sejren i Vuelta a Espana, hvilket er hans eneste erfaring med de lange etapeløb.

Han skal da også finde sig i rolle som lavest i hierarkiet på det stærkt besatte mandskab.

- Vores ryttere har til sammen kørt 80 grand tours, og Michael har kun én i bagagen. Han er ny i faget, og det er ret klart, hvad hans rolle er. Han skal lave så meget, som han kan i de første otte dage.

- Så må vi se, hvordan hans tilstand er på etaperne mellem Pyrenæerne og Alperne. Man kan altid hente flasker eller vente på nogen, der skal køres frem. Der er en rolle til alle, siger Sean Yates.

/ritzau/

 

Dagens Gossip