Corydon: Vi fremlægger ikke en ny dagpengemodel

Skønt LO og FTF forleden lancerede ni hovedpunkter i et nyt dagpengesystem, så det bliver mere attraktivt at tage kortvarigt arbejde, spiller Socialdemokraterne ikke ud med en ny dagpengemodel før folketingsvalget.

Partiet vil afvente dagpengekommissionens rapport. Det fastslår finansminister Bjarne Corydon (S), som onsdag talte om dagpenge i Folketingets spørgetid.

Her ville Venstres Jacob Jensen vide, om ledige skal arbejde længere end nu for at genoptjene dagpengeretten.

- Vi lægger ikke nogen model frem. Det, mener vi ikke, ville tjene formålet. Formålet er faktisk at få rigtige forandringer. Ikke bare få noget, som man kan stå retorisk på i en valgkamp, siger Bjarne Corydon.

Efter LO-FTF's udspil har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, foreslået, at ledige kan få dagpenge i mindre end to år, hvis de har været kortvarigt ansat.

- Det har jeg taget positivt imod. Det er ganske udmærket. Dermed peger han på et af de problemer, der er ved den dagpengereform, han selv gennemførte sammen med Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkepartis leder), siger Bjarne Corydon.

Han henviser til statsminister Helle Thorning-Schmidt tale til Socialdemokraternes kongres i september 2014 om mere tryghed i dagpengesystemet.

"Derfor er det også vigtigt at sige meget klart her i dag, når så mange socialdemokrater i partiet og fagbevægelsen så mange gange har vendt sig kritisk mod den dagpengereform, der blev vedtaget før regeringsskiftet, så er det jo ikke dem, der er noget i vejen med.

- Nej, det er dagpengereformen, der er noget i vejen med. Det var jo derfor, vi stemte imod den", sagde Thorning og fik talens største klapsalver.

Thorning har bedt Dagpengekommissionen fremrykke sin rapport med anbefalinger til ændring af dagpengesystemet fra 2016 til september 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip