CSC kræver millionerstatning i hackersag

It-virksomheden CSC kræver millioner af kroner i erstatning fra to mænd, som er tiltalt for at have tiltvunget sig adgang til en række offentlige registre i virksomhedens anlæg.

Det oplyser advokat Hans Jakob Folker fra advokatfirmaet Kromann og Reumert til Ritzau. Han repræsenterer CSC i sagen.

- Vi fremsætter et erstatningskrav på cirka fem millioner kroner, som skal dække de omkostninger, der er forbundet med den skade, der er blevet forvoldt ved hackerangrebene, siger han.

Den svenske internetaktivist og hackerdømte Gottfrid Svartholm Warg er i sagen tiltalt for efter aftale med en 21-årig dansker at have tiltvunget sig adgang til blandt andet CPR-registret, kriminalregistret og et register over internationalt efterlyste.

Registrene blev opbevaret på et computeranlæg hos CSC i Valby, hvor en eller flere hackere i løbet af 2012 adskillige gange trængte ind og kopierede oplysningerne.

- Erstatningen skal dække udgifter, der har været til at genetablere systemerne, fortæller Hans Jakob Folker, som først senere på måneden vil møde op i Retten på Frederiksberg og fremsætte kravet.

Sagen begyndte ved retten tirsdag og er fortsat onsdag. Både Warg og den danske mand, som er tiltalt i sagen, nægter sig skyldige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip