Cykelløb dropper Christina Watches-Onfone

Danmarks Cykle Union (DCU) har onsdag udtaget Team Cult Energy, Team Concordia Forsikring-Riwal, Blue Water Cycling og Team Tre-For til årets Post Danmark Rundt.

Dermed er der ikke plads til Christina Watches-Onfone, som i sin tid blev bygget op omkring Michael Rasmussen.

I første omgang var det meningen, at blot tre danske hold ville komme med, men de fire udtagne hold har alle gjort det så godt, at de er kommet med, fortæller løbsdirektør Jesper Worre.

- Det har været et flot dansk cykelforår, og de fire danske hold, vi har udtaget, har vist, at de har niveauet til at deltage i Post Danmark Rundt.

- I udtagelsesprocessen har vi lagt vægt på præstationerne i de kørte Post Cup-afdelinger, ved U/23-DM, i de danske UCI-løb, ved DM i holdløb og selvfølgelig ved DM-ugen i Vordingborg.

- Der har været et tydeligt billede af, at disse fire hold er de stærkeste af de danske kontinentale hold, siger Jesper Worre i en pressemeddelelse.

- En af grundene til, at vi i det hele taget tager danske kontinentale hold med i Post Danmark Rundt er for at give danske cykeltalenter muligheden for at køre internationalt cykelløb på meget højt niveau, så dette er naturligvis også en faktor, der spiller ind i udtagelsesprocessen, siger Worre.

Post Danmark Rundt 2013 bliver udgave nummer 23 i rækken. Der skal køres fra 31. juli til 4. august med start i Silkeborg og afslutning på Frederiksberg.

Her er etapeoversigten over Post Danmark Rundt 2013:

1. etape, 31. juli: Silkeborg-Varde, 180 km

2. etape, 1. august: Ribe-Sønderborg, 175 km

3. etape, 2. august: Sønderborg-Vejle, 200 km

4. etape, 3. august: Høng-Asnæs Indelukke, 100 km

5. etape, 3. august: Holbæk (enkeltstart), 12,3 km

6. etape, 4. august: Roskilde-Frederiksberg, 165 km

Feltet til Post Danmark Rundt består af 16 hold med hver otte ryttere.

Af mere velkendte hold er Belkin (tidligere Rabobank og Blanco, red.), Garmin-Sharp, Lotto Belisol, Vacansoleil, Saxo-Tinkoff, Katusha og Europcar med.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip