Danmark bakker op om EU-hastemøde

Danmark slutter sig nu til ønsket om et hastemøde i EU om situationen i Egypten. Det fastslår udenrigsminister, Villy Søvndal.

Det sker i forlængelse af en fælles udmelding fredag fra den franske præsident, François Hollande, og den tyske kansler, Angela Merkel, der opfordrer til et møde.

- Jeg støtter op om et hastemøde i EU. Jeg har allerede været i telefonisk kontakt med den egyptiske udenrigsminister (Nabil Fahmy, red.), hvor jeg har gjort rede for Danmarks synspunkter, siger den danske udenrigsminister, Villy Søvndal (SF) til Ritzau.

EU's udenrigspolitiske chef Catherine Ashton har samtidig opfordret de 28 medlemslande til at blive enige om "passende foranstaltninger" som svar på den eskalerende vold i det urohærgede land.

Det splittede land synes langt fra sin oprindelige plan om øget demokratisering, og det vækker bekymring hos Villy Søvndal. Han mener, at uroen kan få store politiske og økonomiske konsekvenser for Egypten.

- Vi er bekymrede for den eskalerende udvikling i volden og den store stigning i antallet af dødsfald, og vi er bekymrede for de politikere, der sidder fængslet uden at komme for en domstol. Egypterne har brug for at komme tilbage på sporet, siger han.

- Jeg vil foreslå, at vi fremlægger en fælles udmelding, om at Egypten fortsætter den køreplan frem mod demokratisering, som de selv har vedtaget, og jeg vil foreslå, at vi melder ud, at de ophæver deres undtagelsestilstand. Egypten lytter til EU, uddyber han.

Der er endnu ikke forhandlet en dato på plads for mødet, der skal finde sted i næste uge, men udenrigsministeren forsikrer, at kalenderen bliver ryddet, når en præcis dato foreligger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip