Danmark bakker stadig op om forhandlinger med Syrien

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, taler for forhandlinger med Syriens regime, og det er helt på linje med den danske regerings holdning, lyder det fra udenrigsminister Martin Lidegaard (R) mandag.

- Man er nødt til at diskutere med regimet for at få den våbenhvile, der forhåbentlig kan føre til en fredelig løsning. Jeg hører Kerry sige præcis det samme, siger Lidegaard på vej ind til et udenrigsministermøde i Bruxelles.

Kerry sagde søndag i et interview med tv-stationen CBS, at det er nødvendigt at forhandle med den syriske Assad-regering, hvis der skal være håb om at gøre en ende på Syriens borgerkrig, der er gået ind i sit femte år.

- Vi bliver nødt til at forhandle i sidste ende. Vi har altid været villige til at forhandle inden for rammerne af Genève-processen, sagde Kerry med henvisning til en række tidligere fredsbestræbelser.

Den amerikanske regering har tidligere sagt, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, har mistet al legitimitet og burde gå af.

Men der er ikke tale om et holdningsskifte i den amerikanske politik over for Syrien, understregede en talskvinde for Kerrys ministerium bagefter.

Talskvinden, Marie Harf, skrev på Twitter, at Kerry "gentog en mangeårig politik om, at vi har brug for en forhandlingsproces med regimet ved bordet, men ikke, at vi vil forhandle direkte med Assad".

Lidegaard påpeger, at FN i forsøget på at opnå en våbenhvile også konsulterer Assad selv. Udenrigsministeren har tidligere sagt, at det er logisk også at tale med den syriske præsident.

Men han understreger samtidig, at Assad ikke har nogen som helst form for politisk fremtid i Syrien.

- Han er en krigsforbryder, og han har for meget blod på samvittigheden til, at han nogensinde vil kunne accepteres som leder af en ny syrisk stat, siger Lidegaard.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip