Danmark får en gyser-semifinale i Eurovision

Bookmakerne tvivler, og det gør formanden for den officielle danske melodigrandprix-fanklub også. Det er langt fra sikkert, at danske Lighthouse X og sangen "Soldiers of Love" går videre, når den anden semifinale i Eurovision finder sted i aften.

- Det bliver virkelig en gyser uden lige. Jeg håber, at vi formår at tage et af de yderste mandater til finalen. Men det vil være på det yderste mandat, hvis vi går videre, fortæller Johann Sørensen, der i flere år har stået i spidsen for de danske grandprixfans.

Sidste år røg gruppen Anti Social Media, der repræsenterede Danmark, ud i semifinalen, og der er en risiko for, at det også sker for Lighthouse X.

- Desværre er der ikke så meget hype om det danske bidrag i år, jeg tror sjældent, jeg har oplevet så stor negativitet omkring nummeret. De danske fans er også negative, de tror simpelthen ikke på den. De kalder den gammeldags og umoderne, og det er lidt en skam, siger Johann Sørensen.

Han ser flere årsager til, at nummeret ikke rigtig rammer publikum.

- Skal man tage helikopterblikket på, så er det nok fordi, vi har valgt en fin popsang, men den er ikke så moderne som de andre sange, vi er oppe i mod, forklarer Johann Sørensen.

- Det er en sang, man sagtens kunne have hørt i 90'erne eller start 00'erne, og det er ikke det, der er populært i Eurovision lige nu.

- Man skal helst have en sang, der adskiller sig på en positiv måde, og her kan man godt frygte, at den hurtigt bliver glemt, når den har været på scenen, siger han om det danske bidrag.

Flere bookmakere har strøget Danmark fra listen over de lande, de mener vil ryge videre til lørdagens finale. Og de tre danske drenge skal ifølge fanklubformanden virkelig ramme en god dag, hvis vi skal have en finalechance.

- Jeg er sikker på, at de vil levere en energisk optræden på scenen, og så håber jeg bare, det er nok til at bringe os videre, så vi kan få brudt den dårlige statistik fra sidste år, hvor vores bidrag ikke gik videre til finalen for første gang i mange år, siger han.

Semifinalen sendes på DR1 klokken 21.00 torsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip