Danmark giver 10 millioner ekstra til ebola-kamp i Ghana

Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) har tirsdag annonceret, at Danmark giver yderligere 10 millioner kroner til det ghanesiske sundhedsberedskab for at modstå truslen fra ebola-epidemien.

Dermed har Danmark givet i alt 74 millioner kroner til indsatsen mod ebola, hvoraf 20 millioner kroner er givet til beredskabet mod sygdommen i Ghana. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi styrker nu Ghanas sundhedsberedskab, så vi kan inddæmme spredningen af ebola mere effektivt.

- Fra dansk side yder vi allerede en bredspektret indsats. Men vi er i disse dage i tæt dialog med øvrige nationale myndigheder om muligheden for et styrket bidrag, og senere på ugen tages ebola op på højeste politiske niveau, når EU's stats- og regeringschefer drøfter den internationale indsats, siger Mogens Jensen.

Der er i Ghana indtil videre blevet identificeret omkring 100 formodede tilfælde af ebola, som alle har vist sig negative.

Den øgede bevilling til Ghana blev annonceret efter et møde mellem den danske handels- og udviklingsminister og Ghanas præsident, John Dramani Mahama, på det såkaldte Global Green Growth Forum-topmøde i København.

Ebola-udbruddet i Guinea, Liberia og Sierra Leone præger i høj grad dagsordenen for Ghanas formandskab for de vestafrikanske staters økonomiske fællesskab Ecowas.

Som formand er præsident Mahama aktivt engageret i kampen mod ebola, blandt andet gennem afholdelse af ekstraordinære møder med regionens sundhedsministre.

Desuden har præsidenten besøgt de ebola-berørte lande, og Ghana står i spidsen for regionens indsats for blandt andet at undgå isolation af de ebola-ramte lande, oplyser Udenrigsministeriet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip