Danmarks VM-topscorer: Vi havde heldet i begyndelsen

Tirsdagens kvalifikation til VM-finalen for hold i speedway var på forhånd udset til at blive en tæt duel mellem Sverige og Danmark, der sparede profilerne Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen.

Sådan kom løbet i Västervik ikke helt til at gå, for det danske hold kom flyvende fra start med sejre i de tre første heat, så Danmark fik opbygget et forspring på syv point ned til værterne.

Netop begyndelsen på kvalifikationen var stærkt medvirkende til, at Danmark med 48 point sikrede førstepladsen og den direkte billet til lørdagens VM-finale i Bydgoszcz i Polen.

- Vi var lidt heldige i begyndelsen, fordi svenskerne havde en udelukkelse og et styrt, som gav os et hul, siger Mads Korneliussen, der blev Danmarks topscorer med 13 point.

Sverige endte som nummer to med 43 point og skal torsdag køre raceoff sammen med nummer tre, Tjekkiet, der scorede 24 point.

Letland blev sidst i tirsdagens kvalifikation med 11 point.

- Vi var klart det bedste hold, siger Mads Korneliussen, som ikke kan vide sig sikker på at køre finalen på lørdag.

Det skyldes, at Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen træder ind på holdet til finalen, og så er der kun to pladser tilbage til tirsdagens fire succesrige danske kørere.

Ud over Mads Korneliussen var det Hans Andersen (12 point), Peter Kildemand (12 point) og Bjarne Pedersen (11 point).

Landstræner Anders Secher fremhævede netop Mads Korneliussen efter kvalifikationen, men landstræneren venter lidt med at melde ud, hvem der skal køre i finalen.

- Man ved godt, hvornår man har kørt et godt løb. Jeg havde gode starter og positiv energi, siger Mads Korneliussen.

I finalen venter værterne Polen, Storbritannien samt vinderen af torsdagens raceoff, hvor Australien er favorit til at tage sejren i kampen mod USA, Sverige og Tjekkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip