Dansk advokat er frifundet for svindel-anklage i Frankrig

Den danske advokat Johan Schlüter, der administrerer kunstnerrettigheder, er mandag ved en appelret i Paris blevet frifundet i en sag om musikrettighederne til den kendte franske visesanger Charles Trenet.

Det oplyser Johan Schlüter i en pressemeddelelse. Samtidig oplyser advokaten, at alle erstatningskrav mod ham samtidig er bortfaldet.

Appelrettens afgørelse kommer kort tid efter, at advokaten på grund af en anden sag måtte dreje nøglen om og lukke sit advokatfirma.

Den franske appelret er kommet til et helt andet resultat end den første retsinstans, der sidste år idømte Johan Schlüter 18 måneders fængsel. Desuden skulle han betale en erstatning på 30 millioner kroner i Frankrig til Charles Trenets enearving.

- Appelrettens afgørelse afslutter et grotesk sagsforløb, som har stået på i adskillige år, siger Johan Schlüter, der mener, at underrettens afgørelse fra sidste år var baseret på falske anklager.

- Underrettens afgørelse er definitivt omgjort. Appelretten har fastslået, at jeg intet forkert har gjort, siger Johan Schlüter.

- Sagen har været stærkt belastende, ikke kun for mig personligt, men også for min familie og mit advokatfirma, skriver han i pressemeddelelsen.

Også Johan Schlüters kompagnon i sagen er blevet frifundet, skriver finans.dk.

Sagen har handlet om nogle kontrakter indgået mellem en franskmand og et dansk selskab i 2006. Charles Trenet er kunstneren bag adskillige kendte viser som for eksempel "La Mer".

Med den franske sag afsluttet kan Johan Schlüter imødese en ny sag om filmrettigheder. Det er Producentforeningen, der er branche- og arbejdsgiverforening for danske film, tv og computerspil, der i juli meldte advokaten til politiet.

Foreningens medlemmer føler sig snydt for et beløb i omegnen af 100 millioner kroner, som advokatfirmaet menes at have opkrævet for meget for rettigheder.

Den sag har ført til så voldsom kunde- og medarbejderflugt, at den 71-årige advokat fredag valgte at lukke sit firma i København.

Sagen efterforskes af Bagmandspolitiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip