Dansk backkæmpe: Russisk ydmygelse blev et vendepunkt

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Med tre sejre på stribe har ishockeylandsholdet afsluttet gruppespillet ved VM på en bølge af succes.

Det er ellers blot fem dage siden, danskerne lod sig køre fuldstændig rundt i manegen af Rusland, der med en 10-1-sejr sørgede for det største danske nederlag i tiden som A-nation.

Men netop den kamp blev anledning til en selvransagelse, som tilsyneladende har gjort underværker.

- Vendepunktet kom, da vi i 60 minutter stod og så på, at russerne spillede ishockey. Da bestemte vi os for, at det var ikke sådan, vi skulle stille os an, hvis vi skulle være med ved VM, siger backprofilen Oliver Lauridsen.

- Vi sagde: Hvis vi vil lege med, skal vi have pigge på skuldrene og være lidt mere fandenivoldske. Vi skulle ud og hente nogle point, for der er ingen, der giver pointene gratis væk i sådan en turnering, forklarer den store forsvarer.

Med sejrene over Letland, Tjekkiet og Kasakhstan endte Danmark på 11 point i gruppespillet, hvilket normalt ville være alt rigeligt til en plads i kvartfinalen.

Men danskerne er afhængige af, at Schweiz smider point mod Tjekkiet tirsdag middag.

- Hvis man havde sagt til mig, at vi ville stå med 11 point efter gruppespillet, da vi lettede fra Kastrup, havde jeg sagt: Det tager jeg gladeligt imod, og så står vi også i en kvartfinale, siger Oliver Lauridsen.

- At gruppen er blevet sådan noget rod, som den er, må man tage med. Alt det, vi kunne gøre, har vi gjort. Vi hentede point mod tjekkerne, og vi tog tre point mod Kasakhstan, siger han.

Schweiz og Tjekkiet møder hinanden klokken 11.15. Alt andet end en schweizisk sejr i ordinær tid sender Danmark i kvartfinalen.

/ritzau/