Dansk Folkeparti: Green card-ordningen var en fejl

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti vil afskaffe den såkaldte Green card-ordning. Martin Henriksen, integrationsordfører i partiet, mener ikke, at den virker efter hensigten.

Ordningen betyder, at udlændinge kan søge opholds- og arbejdstilladelse baseret på deres uddannelsesniveau, sproglige evner og erhvervserfaring.

Ordningen skulle tiltrække højtkvalificeret arbejdskraft, men ifølge en undersøgelse arbejder 54 procent af folk på ordningen som ufaglærte.

- Vi var selv med til at lave aftalen. Vi troede på Dansk Industri og erhvervet, når de sagde til os, at de havde brug for højt kvalificeret arbejdskraft.

- Men de virksomheder, der sagde, at de manglede arbejdskraften, de har ganske simpelt ikke benyttet sig af den. Derfor er vi nået frem til den konklusion, at det var en fejl, siger Martin Henriksen.

Han mener, at det er uhensigtsmæssigt, at udlændinge kommer ind i landet på en ordning, der skulle sikre højtuddannet arbejdskraft, men i stedet, ifølge ham, betyder, at udlændinge tager ufaglært arbejde, som danskere kunne få.

- Jeg synes, at det er dybt problematisk. Og jeg synes, at det værste er, at Dansk Industri hårdnakket holder fast i, at de har brug for disse her folk, når de reelt ikke giver dem et job.

- Så er det alene et ønske om at øge arbejdsudbuddet via indvandring. Det giver sikkert mening fra et meget snævert virksomhedsperspektiv. Men det medfører løndumping, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti har ifølge Martin Henriksen fået støtte fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten i forhold til at få stoppet eller revideret Green card-ordningen.

- Den opbakning er vi selvfølgeligt glade for, og den vil vi gerne kvittere for.

- Det er ingen hemmelighed, at når det kommer til for eksempel at imødegå et pres på danske lønninger, så er vi mere enige med de røde partier, end vi er med de blå. Vi havde naturligvis håbet, at Venstre ville være med, siger Martin Henriksen.

I høringssvar til lovforslaget støtter LO og HK, at ordningen bliver fjernet.

/ritzau/