Dansk Folkeparti venter samling om redningsplan i Skat

25/09/2015 11:46

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I Folketinget skal blå og røde partier sammen finde en vej frem for Skat efter en stribe skandaler med ulovlig opkrævning af restancer, adskillige fejl i grundskylden, et milliardtab på svindel med aktieskat og "bøllemetoder" mod borgere.

Det siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, før skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag først fremlægger planen for Folketingets skatteordførere og senere for offentligheden.

- Det er oplagt, at det er vigtigt, at man fra Christiansborg prøver at hjælpe Skat på vej. Så man kan få en ny start og kan få oparbejdet en ny tillid i befolkningen til Skat. Med de store skandaler er der behov for at få ro om det, siger Dennis Flydtkjær.

Skats to største problemer er dels manglende opkrævning af restancer, som har sejlet i flere år. For nylig stoppede Skat inddrivelse med systemet EFI, som Kammeradvokaten kaldte ulovlig, fordi Skat opkrævede forældede gældsposter, påpeger han.

- Det andet er retssikkerheden, som er den vigtigste for at få tilliden tilbage til Skat. Der har været uheldige skattesager, hvor folk er blevet behandlet ret tvivlsomt, siger Dennis Flydtkjær.

Han peger på sagen om fotomodellen Camilla Vest, som fik et år og ni måneders fængsel og 6,6 millioner kroner i bøde. Derefter blev hun pure frifundet i Østre Landsret, da forsvaret henviste til skattesagen mod statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock.

Desuden har "Kasi"-Jesper Laustrup Nielsen beskyldt Skat for at bruge "bøllemetoder" mod ham.

- Skandalen bliver en tand værre, fordi hele indtægtssiden rammes, når man mister milliarder i svindel med udbytteskat og inddrivelse. Det penge, vi ikke kan bruge på velfærd som overførselsindkomster, ældre, veje og skoler, siger Dennis Flydtkjær.

/ritzau/