Dansk golfspiller vinder på European Tour

Skrevet af admin

|

24/11/2013

Dagens topnyheder

Golfspilleren Morten Ørum Madsen vandt søndag European Tour-turneringen South African Open Championship i Sydafrika. Det er hans første sejr på European Tour.

Danskeren gik sidstedagens runde i 67 slag - fem under banens par - og henviste de to hjemmebanehåb Jbe Kruger og Hennie Otto til en delt andenplads.

De to sydafrikanere sluttede turneringen to slag bag Morten Ørum Madsen.

- Det har været en forrygende dag, siger Morten Ørum Madsen ifølge Skysports.

- Det er en kliché at sige, at det ikke er gået op for mig endnu. Men det er det ikke. Jeg kom ind til denne turnering og forventede at spille godt, men jeg forventede ikke at stå her som vinder, fortsætter han.

Den 25-årige dansker kom bagfra på de sidste seks huller, hvor han leverede en eagle og tre birdies. Den fremragende afslutning gjorde udslaget.

Silkeborgenseren, der rangerer som nummer 244 på verdensranglisten, har spillet konstant gennem hele ugen.

Morten Ørum Madsen åbnede godt nok turneringen i Sydafrika med en runde indeholdende fire bogeys, men efterfølgende fik han rettet godt op på sit spil.

Danskerens første sejr på European Tour pynter også pænt på bankbogen, da sejrschecken lyder på 174.350 euro svarende til små 1,3 millioner kroner.

Den 25-årige jyde var med på det danske landsold, der i 2010 vandt VM-sølv for amatører.

Han blev først professionel i 2011 og fik efter to sæsoner på Challenge Touren kort til European Tour i 2013.

Han sluttede på 81.-pladsen på pengelisten i år. Turneringen i Sydafrika er den første i 2014-sæsonen, og med sejren er danskeren altså midlertidigt røget op på førstepladsen på den nye pengeliste.

/ritzau/