Dansk sanger slukker jukeboxen på drukturen

Mange steder troner jukeboxen som hersker over soundtracket til en god aften på bodegaen. Men spørger man den danske singer-songwriter Bo Evers, burde livemusikken være konge på de brune værtshuse.

Derfor tager sangeren, der i 2014 for alvor slog igennem med sangen "Fred", nu sagen i egen hånd og begiver sig ud på en såkaldt "Druktour" i København. I selskab med The Gypsy Vendettas, Rasmus Nøhr og Morten Fischer Sivertsen spiller han fem koncerter på værtshuse i København den 11., 12. og 13. marts.

- Vi vil gerne ud og være med i den fest, som allerede er i gang på værtshusene. Det bliver koncerter på publikums præmisser, så det er helt okay, hvis de skåler, snakker med sidemanden og skråler med undervejs, smiler 36-årige Bo Evers.

På turnéen skal musikken ud til det dansende og festende folk, og det skal ikke leveres af en artist, der piller sig selv i navlen oppe på scenen, mener sangeren. Han glæder sig til fem afslappede, uhøjtidelige koncerter, hvor musikerne kommer til publikum i stedet for omvendt.

- Og hvis folk ikke lytter og er helt ligeglade, skal vi måske kigge lidt indad og spørge os selv, om vi giver et godt nok show. Men hvis jeg kan se, at publikum hygger sig, så er jeg glad, siger Bo Evers.

Til koncerterne vil man kunne høre både nyt og gammelt fra sangeren. Han ved, at folket gerne vil høre hittet "Fred", og det ønske lover han at indfri. Men også hans nye single "Et Dansenummer" vil strømme ud gennem højttalerne på de fem værtshuse.

Målet er at touren skal kunne finansiere samme slags arrangementer i andre danske byer, hvor sangene bliver håndspillet og publikum kan se musikerne i øjnene.

- Jeg har ikke noget imod jukeboxe. Men at høre livemusik er bare en større oplevelse, og det håber jeg, at publikum også synes, siger Bo Evers.

De fem koncerter spilles i København i denne weekend på Det Hvide Lam i indre by, Bryggeriet på Vesterbro, Karrusellen på Nørrebro, Woodstock på Christiania og Flisen på Vesterbro.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip