Danske volleyherrer taber knebent til verdensmestre

Det er sjældent, der er tilfredshed efter et nederlag, men ikke desto mindre tager det danske herrelandshold i volleyball flere gode ting med sig fra lørdagens nederlag mod de polske verdensmestre.

Polakkerne vandt 25-22, 25-21, 25-14 i åbningskampen i European League, der blev spillet i Antvorskovhallen i Slagelse. Holdene mødes samme sted søndag.

- Vi var super tændte og formåede at bringe kampen derhen, hvor vi gerne ville have den. Hvis vi havde været bedre i vores servemodtagning, som ellers har været super god i optakten, så havde vi haft meget lettere ved at presse dem i angrebet.

- Vi spillede voldsomt godt i store perioder af kampen, og vi lavede præcis lige så mange blokadepoint som Polen, det var suverænt, siger landstræner Mikael Trolle i en pressemeddelelse.

Danmark havde muligheden for at vinde andet sæt med en 18-15-føring, men så gik Danmark i stå, siger kantspilleren Peter Jensen.

- Vi spiller lige op med Polen i både første og andet sæt. Vi går helt i stå ved 20-20 i andet sæt. Vi skal være bedre i modtagningen, for vi havde en klar oplevelse af, at vi kan spille mod de her drenge. Den får et skrald i morgen, siger Peter Jensen.

Det er fjerde år i træk, at de danske volleyherrer er med i European League, som spilles fra 4. juli til 16. august. I hver runde spilles der to kampe mod samme modstander i løbet af en weekend. Næste weekend skal Danmark en tur til Israel.

/ritzau/

Dagens Gossip