Dansker anholdt med skydevåben i Göteborg

En af tre mænd, som svensk politi har anholdt for våbenbesiddelse i Göteborg, er en 27-årig dansker, som tidligere er dømt for narkosmugling.

Det skriver Expressen.

Manden, der er bosat i Göteborg, blev anholdt sent torsdag aften på mistanke om overtrædelse af våbenloven.

Anholdelsen fandt sted mindre end et døgn efter, at bevæbnede mænd trådte ind på en restaurant på Vårväderstorget i Göteborg og affyrede adskillige skud med Kalasjnikov-geværer.

To blev dræbt og 15 ramt af kugler. Otte af de sårede var fredag eftermiddag fortsat indlagt.

Svensk politi skriver i en pressemeddelelse, at ingen af de tre anholdte er mistænkt for hverken drab eller drabsforsøg i forbindelse med skyderiet onsdag aften i Göteborg.

- Vi undersøger nu, om der er en forbindelse til skyderiet på Vårväderstorget. Det er en forbindelse, som vi på nuværende tidspunkt ikke kan udelukke, siger politiets pressetalsmand Björn Blixter, til Expressen.

Politiet ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse mere i sagen.

Han er i forvejen sigtet for overtrædelse af knivloven, og i 2011 blev den anholdte dansker idømt to og et halvt års fængsel i Sverige for narkosmugling.

I den gamle narkosag var der i øvrigt en forbindelse til Vårväderstorget, skriver Expressen, fordi en stor del af stofferne blev transporteret hertil.

Politiet jagter fortsat de mænd, der står bag skyderiet på restauranten.

Torsdag beslaglagde politiet i Göteborg en rød bil, som er et spor i efterforskningen. En rød bil var politiets sidste spor efter de to gerningsmænd.

Bilen undersøges nu af politiets teknikere.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip