Dansker vil nå toppen af verdens 14 højeste bjerge

Den 57-årige bjergbestiger Bo Belvedere Christensen vil som den første dansker bestige de 14 bjerge i verden, der alle er over 8000 meter høje.

Lykkes det storstilede projekt, som han kalder "Challenge of the 14", indskriver danskeren sig på en fornem liste, der blot tæller 31 mennesker, skriver opdagverden.dk.

Bo Belvedere har tidligere været på toppen af Gasherbrum 1 (8080 meter) og Broad Peak (8051 meter), der begge ligger i det nordlige Pakistan, og onsdag er han på vej fra Kathmandu i Nepal til Tibet for at føje yderligere to 8000-meter bjerge til sin personlige liste.

Først gælder det Cho Oyu (8201 meter) på grænsen mellem Tibet og Nepal, der på trods af sin status som nummer seks på listen over verdens højeste bjerge bliver betragtet som det måske letteste af de 14. Intet er dog let, når man bevæger sig op i dødszonen, hvor luften er tynd, og vejret raser.

Umiddelbart efter Cho Oyu venter Shishapangma, verdens 14. højeste bjerg, hvor Bo Belvedere håber at drage nytte af allerede at være akklimatiseret til at færdes i de ekstreme højder.

Danskerens mål er, at han i løbet af blot fem år vil bestige alle 14 bjerge, heriblandt giganter som K2 og Mount Everest, der med sine 8848 meter er verdens højeste.

Bo Belvedere er professionel bjergbestiger og forfatter, cand.scient. i geologi og har dyrket bjergbestigning og klatring gennem mere end 25 år. Han har været på adskillige ekspeditioner i blandt andet Himalaya, Karakoram, Andesbjergene og Alperne.

Bo Belvederes vej mod toppen af Cho Oyo og Shishapangma kan i den kommende tid blandt andet følges på opdagverden.dk/blog.

/ritzau/

 

Dagens Gossip