Danskere i Tunesien opfordres til at rejse hjem

Skrevet af admin

10/07/2015

Dagens topnyheder

Danskere bør ikke rejse til Tunesien, og de, som befinder sig i landet i forvejen, bør forlade landet. Det skriver Udenrigsministeriet i sin nyeste rejsevejledning.

"Hvis du befinder dig i Tunesien, og ikke har nødvendige grunde til at blive der, anbefales du at udrejse ved hjælp af et rejseselskab eller med kommercielle fly", lyder anbefalingen fra ministeriet, som også skriver:

"Udenrigsministeriet fraråder stadig alle rejser til grænseområder mod Algeriet og Libyen, og fraråder nu ikke-nødvendige rejser til resten af landet".

Udenrigsministeriet vurderer at der er høj risiko for terrorhandlinger mod vestlige mål, turistattraktioner, offentlige bygninger, i nærheden af sikkerhedsmyndigheder og på steder, hvor større menneskemængder er samlet.

Danmark følger dermed Storbritanniens eksempel, som i går gav samme melding til briterne. De britiske myndigheder vurderer, at sikkerhedsforanstaltningerne i turistområderne ikke er tilstrækkelige.

De nye anbefalinger kommer som følge af, at der har hersket usikkerhed i Tunesien efter et terrorangreb i den tunesiske by Port El Kantaoui ved Sousse 26. juni 2015.

En mand åbnede ild ved et strandhotel, hvor han skød med et maskingevær skjult i en parasol. Det kostede 38 mennesker livet, hvoraf hovedparten var briter. Gerningsmanden blev efterfølgende skudt og dræbt af det tunesiske politi.

Den tunesiske regering har siden indført undtagelsestilstand i landet i 30 dage.

En lang række danske rejsebureauer valgte efter terrorangrebet 26. juni at droppe alle rejser til Tunesien denne sæson.

Brancheforeningen Danmarks Rejsebureau Forening har således ikke kendskab til et eneste selskab, der stadig udbyder arrangerede ture til Tunesien, lyder det fra foreningens administrerende direktør, Lars Thykier.

Tidligere på året fandt et andet terrorangreb i landet sted. Dengang var det Bardo Museet i hovedstaden, Tunis, som blev ramt. Bevæbnede mænd dræbte 21 turister og en politibetjent, inden de selv blev dræbt.

Islamisk Stat har taget skylden for begge terrorangreb.

/ritzau/