DBU: Hobro-afgørelse kommer i september

En afgørelse i sagen om, hvorvidt superligaklubben Hobro skal have frataget de tre point for sejren over AGF for en uge siden, lader vente på sig.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser fredag, at Hobro-sagen forventes afgjort inden udgangen af september.

Ifølge DBU skyldes den lange behandlingstid, at sagen i første omgang var en ren tilståelsessag fra Hobros side, men derfra overgik til at være en protestsag fra AGF's side.

Derfor skal klubberne have mulighed for at kommet til orde, og derfor tager processen længere tid. En afgørelse ventes inden udgangen af måneden.

- Protesten er blevet forelagt Hobro, som er kommet med sin redegørelse, som derefter skal sendes til AGF, således at de kan komme med eventuelle supplerende bemærkninger.

- Sådan skriftveksles sager for de disciplinære organer, indtil begge parter ikke har mere at tilføje. Kun i sager af hastende karakter eller tilståelsessager træffes afgørelserne hurtigere.

- Når sagen er fuldt oplyst bliver den overdraget til afgørelse af Fodboldens Disciplinærinstans, siger Henrik Andersen, sekretær for Fodbolden Disciplinærinstans, i en pressemeddelelse fra DBU.

DBU understreger, at man ikke har yderligere kommentarer, mens sagen behandles.

Hobro erkendte i første omgang, at man havde brugt Adama Tamboura i kampen mod AGF, uden at spilleren havde et spillercertifikat.

Efterfølgende hyrede Hobro en advokat, som har gransket DBU's regelsæt omkring, hvorvidt en transferfri spiller er underlagt samme regler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip