DBU: Næste møde i konflikt er på torsdag

Efter sidste uges massive kritik fra spillerne mod bestyrelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU) i forbindelse med den verserende konflikt har der været ret stille fra begge parter.

Men ifølge DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, er det fortsat planen at mødes på torsdag for at forhandle en landsholdsaftale på plads.

- Næste møde torsdag. Ellers intet nyt, oplyser Jakob Høyer.

Spillerforeningens direktør, Mads Øland, har trods flere henvendelser ikke bekræftet, at parterne skal mødes torsdag.

Umiddelbart lød et møde her på torsdag urealistisk i sidste uge, hvor William Kvist var en af de landsholdsspillere, som kom med en skarp kritik af DBU-toppen.

Kvist kaldte det efterfølgende "nyttesløst" at mødes med DBU, så længe unionen ikke var villig til at indgå en kollektiv aftale med Spillerforeningen.

- Det, at DBU har talt med Spillerforeningen om nye møder, er ikke relevant lige nu. Spillerforeningen er klar til at holde møder med DBU 24/7. Spillerforeningen er klar til at mødes med DBU og forhandle i aften, hvis det skulle være.

- Men indtil DBU er klar til at indgå i forhandlinger med os om indgåelse af en kollektiv aftale, som indgås mellem Spillerforeningen og DBU, er det nyttesløst at mødes, skrev Kvist i en mail til Ritzau torsdag i sidste uge efter nedbrudte forhandlinger onsdag.

Konflikten er opstået, efter at DBU på grund af en presset økonomi vil have spillerne til at gå 17 procent ned i løn og lave individuelle aftaler i stedet for en kollektiv som hidtil.

Sidstnævnte punkt er især et problem for spillerne, der fortsat vil have Spillerforeningen til at indgå aftaler på spillernes vegne.

17. marts skal landstræner Morten Olsen udtage truppen til testkampene mod USA og Frankrig senere på måneden.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip