De Radikale er klar til at skære i SU

Hvis man fremover skal have ret til SU i seks år, skal man være værdigt trængende og have en "særlig god grund".

Det mener i hvert fald De Radikale, og regeringspartiet bliver bakket op af Venstre og Konservative forud for regeringens kommende SU-reform, som ventes at blive præsenteret i løbet af de kommende måneder, skriver Information.

- Det ekstra års SU kan måske skrues sammen, så man kun kan få det, hvis der er en særlig god grund til det, for det har jo aldrig været meningen, at det bare skulle foræres til alle, siger De Radikales uddannelsesordfører, Pernille Boye Koch, til Information.

Hun mener, det vigtigste er at holde fast i den mere grundlæggende tankegang i SU-systemet. Og den holdning deler Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig:

- Jeg mener sådan set ikke, at det kommer til at have nogen form for slagside, hvis man fjerner det ekstra års SU. Men der kan selvfølgelig være nogen, der har nogle specielle behov.

- Det kan være handicap eller dødsfald i den nærmeste familie. Dem skal man selvfølgelig tage hånd om. Men det må ikke være hovedreglen, at man skal have SU til mere, end hvad ens uddannelse er normeret til, siger Mads Rørvig til Information.

Konservatives Mai Henriksen er også parat til at sløjfe det sjette års SU, hvis der bliver mulighed for at give det til dem, der har et legitimt behov.

- Hvis det er helt indlysende, hvorfor man er blevet forsinket, så er det klart, at så skal vi tage højde for det. Vi skal have et system, der er medmenneskeligt, siger Mai Henriksen.

Stramninger af SU'en kan ikke stå alene i den kommende SU-reform, hvor der skal spares to milliarder på at få de studerende hurtigere færdige, mener Pernille Boye Koch.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip