De tyske turister strømmede til Danmark i sensommeren

De tyske turister holder i langt højere grad end tidligere ferie i august, og det kan mærkes på de danske hoteller, feriecentre, vandrehjem og hos udlejere af feriehuse.

Der var således en fremgang på i antallet af overnatninger på 15,2 procent i august. I alt blev der der bestilt otte millioner overnatninger i august, hvilket er omkring en million flere overnatninger end samme periode sidste år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Fremgangen skyldes især, at de tyske turister i langt højere grad end tidligere vælger at lægge deres sommerferie i august frem for juli.

Der var således en stigning på omkring 1,2 millioner i antallet af overnatninger booket af tyskere i august. Det er 47 procent højere end august 2013.

- Tyskernes ferievaner ændrer sig, da der bliver rykket rundt på ferietidspunkterne i forbundslandene, og det gør, at flere holder ferie i august. Det har gjort, at højsæsonen er blevet forlænget med omkring en måned, siger Jan Olsen, der er administrerende direktør i Visit Denmark.

Mens flere tyskere valgte Danmark som feriedestination, var der færre svenskere og nordmænd, som overnattede i Danmark. Der var ligeledes færre danskere, som sov ude i august.

Det er feriehuse, som er den mest populære overnatningsform, når turisterne skal finde et sted at sove under ferien. Således var næsten halvdelen af alle overnatninger i et feriehus i august.

Derimod er omkring hver fjerde overnatning på campingpladser rundt i landet. Derefter kommer hotelovernatninger. I august var der 1,6 millioner overnatninger på de danske hoteller, hvilket er en fremgang på tre procent i forhold til august sidste år.

De danske feriecentre havde otte procent flere overnatninger end i august året før, men står samlet set kun for seks procent af overnatningerne.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip