Deltidsansatte pynter på beskæftigelsen i andet kvartal

Der kom flere job til danskerne sommeren over. Den danske beskæftigelse voksede i andet kvartal i år med 0,2 procent eller 6100 personer i forhold til årets første tre måneder, oplyser Danmarks Statistik.

Men samtidig var antallet af arbejdstimer uændret, og det tyder på, at mange deltidsansatte fylder i statistikken og pynter på beskæftigelsen, vurderer Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit.

- Det skal blandt andet ses i sammenhæng med, at fremgangen i den samlede beskæftigelse primært skyldes, at flere unge i aldersgruppen 20-29 år er kommet i beskæftigelse.

- De unge har primært fundet deltidsjob inden for servicebranchen og handel. Der er altså ikke tale om en mere bredt funderet fremgang i beskæftigelsen. Det er selvfølgelig en streg i regningen og giver en klar indikation af, at fremgangen i beskæftigelsen er svag og skævt fordelt, siger han.

Dog mener Tore Stramer, at der overordnet er grund til at glæde sig over, at beskæftigelsen vokser i Danmark. Fredagens tal er ifølge analytikeren den tredje bekræftelse på, at der er fremgang at spore på det danske arbejdsmarked.

- Således viser lønmodtagerbeskæftigelsen, arbejdstidsregnskabet og nationalregnskabet samstemmende en fremgang i beskæftigelsen, siger han.

- En fortsat fremgang i beskæftigelsen er en altoverskyggende forudsætning for, at vi kan få mere gang i privatforbruget og dermed den økonomiske vækst, tilføjer Tore Stramer.

Ifølge Danmarks Statistik har beskæftigelsen været stigende siden midten af 2012, og udviklingen fortsatte altså i andet kvartal i år. Udviklingen dækker over, at beskæftigelsen i det private voksede, mens der blev færre beskæftigede i det offentlige.

I sektorgruppen virksomheder og organisationer steg beskæftigelsen med 7900 personer eller 0,4 procent i forhold til kvartalet før, mens beskæftigelsen inden for offentlig forvaltning og service faldt med 1800 personer eller 0,2 procent.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip