Deltidsansatte pynter på beskæftigelsen i andet kvartal

Der kom flere job til danskerne sommeren over. Den danske beskæftigelse voksede i andet kvartal i år med 0,2 procent eller 6100 personer i forhold til årets første tre måneder, oplyser Danmarks Statistik.

Men samtidig var antallet af arbejdstimer uændret, og det tyder på, at mange deltidsansatte fylder i statistikken og pynter på beskæftigelsen, vurderer Tore Stramer, chefanalytiker i Nykredit.

- Det skal blandt andet ses i sammenhæng med, at fremgangen i den samlede beskæftigelse primært skyldes, at flere unge i aldersgruppen 20-29 år er kommet i beskæftigelse.

- De unge har primært fundet deltidsjob inden for servicebranchen og handel. Der er altså ikke tale om en mere bredt funderet fremgang i beskæftigelsen. Det er selvfølgelig en streg i regningen og giver en klar indikation af, at fremgangen i beskæftigelsen er svag og skævt fordelt, siger han.

Dog mener Tore Stramer, at der overordnet er grund til at glæde sig over, at beskæftigelsen vokser i Danmark. Fredagens tal er ifølge analytikeren den tredje bekræftelse på, at der er fremgang at spore på det danske arbejdsmarked.

- Således viser lønmodtagerbeskæftigelsen, arbejdstidsregnskabet og nationalregnskabet samstemmende en fremgang i beskæftigelsen, siger han.

- En fortsat fremgang i beskæftigelsen er en altoverskyggende forudsætning for, at vi kan få mere gang i privatforbruget og dermed den økonomiske vækst, tilføjer Tore Stramer.

Ifølge Danmarks Statistik har beskæftigelsen været stigende siden midten af 2012, og udviklingen fortsatte altså i andet kvartal i år. Udviklingen dækker over, at beskæftigelsen i det private voksede, mens der blev færre beskæftigede i det offentlige.

I sektorgruppen virksomheder og organisationer steg beskæftigelsen med 7900 personer eller 0,4 procent i forhold til kvartalet før, mens beskæftigelsen inden for offentlig forvaltning og service faldt med 1800 personer eller 0,2 procent.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip