Demokraterne gør kur til kvinderne op til midtvejsvalg

Et sviende nederlag truer den amerikanske præsident, Barack Obama, og hans parti ved midtvejsvalget i USA tirsdag.

Derfor arbejder Demokraterne hårdt på at få så mange kvinder som muligt til at tippe over til den demokratiske lejr og sætte deres kryds på Obamas side. Kvinderne kan nemlig blive afgørende ved valget, og støtten fra de kvindelige vælgere var med til at sikre Barack Obama endnu en periode i Det Hvide Hus ved præsidentvalget i 2012.

Nu skal kvindernes stemmer hjælpe Demokraternes kandidater ved midtvejsvalget, og Obama har sat alle sejl til.

Fredag deltog han i en valgbegivenhed i delstaten Rhode Island. Her talte han om kvinders rettigheder og lige løn på tværs af køn.

- Mens så mange kvinder arbejder hårdt for at kunne forsørge sig selv og deres familier, står de stadig over for uretfærdige beslutninger og forældede forhold på arbejdspladserne. Det står i vejen for dem, og det holder os alle sammen tilbage. Vi er nødt til at gøre det bedre, for kvinder fortjener bedre, sagde Obama i sin tale.

Samtidig fortalte præsidenten anekdoter fra sin barndom, hvor han voksede op med en enlig mor og en bedstemor, der gik glip af forfremmelser, fordi de i stedet gik til mænd, som hun havde oplært i banken, hvor hun arbejdede.

- Hvis en kvinde udfører det samme stykke arbejde som en mand, så fortjener hun at blive lønnet præcis som ham. Selvom vi skriver 2014, er der stadig kvinder, som tjener mindre end mænd for det samme arbejde. Og kvinder med en anden hudfarve end hvid står ansigt til ansigt med en endnu større lønforskel, sagde Barack Obama.

Håbet blandt Demokraterne er, at kvindelige vælgere kan være med til at forhindre det truende nederlag ved midtvejsvalget, hvor Republikanerne står til at få flertallet i Senatet.

Derudover kan kvinderne sørge for, at Demokraterne kan holde fast i en række guvernørposter i delstater på tværs af landet, hvor der er tæt løb mellem kandidaterne.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip