Dette kan være farligt for Kvinder i 40’erne

Hedeture, søvnløse nætter, svingende humør og manglende menstruation. Dette er nogle af symptomerne på den overgangsalder, som rammer alle kvinde. For nogle rammer den bare tidligere end forventet (40-45 år), og det kan være ikke bare følelsesmæssigt hårdt, men også usundt for helbredet, skriver newsmaxhealth.com.

Forskere fra Karolinska Institute i Stockholm har undersøg forbindelsen med for tidlig overgangsalder og hjertetilfælde, og her en klar sammenhæng, viser resultaterne. For tidlig overgangsalder forøger risikoen for hjertesvigt med op til 40 procent i forhold til de, der går i overgang mellem 50 og 54 år.

Undersøgelserne har været trykt i bladet Menopause, som er en del af det Nordamerikanske forbund for menstruationspauser, og her forholder direktøren for foreningen sig også positivt til den ny viden:

-Disse tankevækkende undersøgelser bør jo tilskynde til mere forskning, så vi kan få mere at vide om, hvorfor netop for tidlig overgangsalder og hjertesvigt er forbundet. Er det måske de faktorer, som forårsager hjertesvigtet, der også forårsager at æggestokkene går i stå?, siger doktor Margery Gass.

Rygning gør det værre
En tidlig overgangsalder øger i sig selv risikoen for hjertesvigt, men har du samtidig røget, så er risikoen endnu værre, ifølge forskningen.

Det er altså ikke bare kroppens kemi, der er spiller ind. Du har også en del selv at skulle have sagt, og her kommer sundhed ind i billedet, uanset om du går i tidlig overgangsalder eller ej, forklarer doktor Margery Gass:

-Overgangsalderen, tidlig eller sent, er altid et godt tidspunkt at overveje om der skal tages flere skridt mod et liv, hvor risikoen for hjertesygdomme reduceres. Det kan være gennem motion, sund kost, vægttab eller rygestop.
 

 

Dagens Gossip