DF: Fjern støtte til Løkkes klimafond

Skrevet af admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Det skal fremover ikke være muligt at bruge tusindvis af støttekroner i organisationer som Global Green Growth Institute, GGGI, der den seneste tid har fået stor opmærksomhed på grund af bestyrelsesformand Lars Løkke Rasmussens (V) dyre rejseforhold.

Det mener Dansk Folkeparti, der har en utvetydig holdning til, hvordan man skal undgå lignende eksempler i fremtiden:

- Hvis andre lande vil give penge til det cirkus, så skal de blive ved med det. Jeg synes, at Danmark skulle lukke pengekassen i, siger udviklingsordfører Hans Kristian Skibby (DF) til Jyllands-Posten.

Han kalder støtten for både "bizar", "frås" og "pengespild" set i lyset af Lars Løkkes rejsesag, som afslørede, at Venstre-formanden på sine 15 rejser i sin egenskab af bestyrelsesformand har brugt 770.000 kroner alene på luksuriøse flybilletter til første klasse.

Hans Kristian Skibby tvivler endda på, at eksemplet er enestående.

- Jeg tror, at der er mange organisationer, som får offentlige subsidier, hvor der er masser af flottenhejmere, siger han til avisen.

Foruden Løkkes forbrug af dyre flybilletter kommer regninger for hotelophold, leje af bil samt nogle forplejningsdiæter under rejserne, der tidligere har været en særregel for bestyrelsesformanden.

Søndag skrev hovedpersonen selv i et brev til Venstres medlemmer, at han burde have stoppet med at rejse på luftfartens absolutte limousine-klasse tidligere, end han gjorde.

Ifølge Løkke selv stoppede han i sommer med at flyve på første klasse for GGGI, hvis pengekasse de danske skatteydere har lagt omkring 90 millioner kroner i.

Partier til både højre og venstre i Folketinget har bedt Løkke om at fremlægge sine rejsebilag, hvad der ifølge Udenrigsministeriet ikke er noget regelsæt, der forhindrer.

Alligevel har Venstre mandagen igennem fastholdt, at Løkke har fulgt de regler for åbenhed, der er i GGGI, og at han derfor ikke bare kan få fremlagt sine bilag.

/ritzau/