DF: Løkkes diæter var voldsomme

Det er både "ekstravagant" og "voldsomt", at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har fået tusindvis af kroner i rejse-lommepenge fra GGGI, selvom organisationen allerede havde sørget for forplejning og overnatning under rejserne.

Det siger Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby.

Lars Løkke Rasmussen har i sin tid som formand for GGGI (Global Green Growth Institute) modtaget rejse-diæter for omkring 24.000 kroner.

Diæterne blev givet oven i de meget omtalte flyvninger, hotelophold og udgifter til biltransport.

Diæterne svinger mellem cirka 500 og 850 danske kroner om dagen alt efter rejsedestinationerne. Og det er klart i overkanten, mener Dansk Folkeparti.

- Det er et voldsomt stort beløb at få i lommepenge, når man samtidig har alle sine udgifter betalt under arrangementerne og bliver forplejet med mad og drikke, siger Hans Kristian Skibby.

Han fremhæver dog samtidig, at han ikke vil stille krav om, at Lars Løkke Rasmussen skal betale pengene tilbage.

- Lars Løkke må gøre, hvad han vil i den forbindelse, det vil jeg ikke blande mig i. Det må være et udestående mellem udviklingsministeren (Christian Friis Bach, red.) og GGGI. Og ministeren har sagt, at han ikke vil kræve tilbagebetaling, siger han.

Lars Løkke Rasmussen henviser til, hvad han søndag sagde om diæterne på sit pressemøde om GGGI-rejserne:

- Jeg karakteriserer det i dag - som jeg også gjorde det i søndags - at de rejseregler, der gjaldt, da jeg kom til, de samlet set var for lukrative, og det er derfor, det bliver lavet om (fra 1. august i år, red.), siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip