DF om sociale mål: Hellere se på brugen end flere penge

Skrevet af admin

16/05/2016

Dagens topnyheder

"Send flere penge" er et ofte anvendt argument, og det er også skudsmålet fra rød blok mod regeringens nye sociale mål, som social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) har præsenteret mandag.

Men ifølge Dansk Folkeparti handler det i højere grad om at se på, hvordan pengene, der allerede er på området, bruges.

- Som socialordfører hører vi af og til, at der egentlig er rigtig mange penge på området, der er måske endda nok, men de bruges bare forkert.

- Når nu der ikke kommer flere penge, ville det være interessant for ministeren at se på, om man kan gøre det på en anden måde, siger socialordfører Karin Nødgaard (DF).

Regeringen har lanceret ti nye mål for socialpolitikken, som erstatter den tidligere regerings sociale 2020-mål.

De nye mål omfatter langt flere mennesker end tidligere - cirka 143.000 personer mod en målgruppe på cirka 55.000 mennesker for de gamle mål.

Særlig højt på listen står regeringens ønske om at gøre handicappede, socialt udsatte og psykisk syge til en del af arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Og det vækker glæde hos Dansk Folkeparti.

- Jeg ville have kigget på den tidligere indsats, inden de bliver udsatte. Jeg er meget positiv over for, at hun har flere grupper som handicappede og psykisk syge. Men hvad kan vi gøre med en tidligere indsats for at undgå, at det bliver slemt, siger Karin Nødgaard.

/ritzau/