DF: Regering står stærkt svækket ved rokade

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SR-regeringen står stærkt svækket, når justitsminister Karen Hækkerup (S) forlader politik for at lede Landbrug & Fødevarer, mens Mette Frederiksen (S) skifter fra Beskæftigelses- til Justitsministeriet.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, til Ritzau.

- Det betyder en gevaldig svækkelse af regeringen, hvis den overhovedet kan blive mere svækket. For er der noget, statsministeren og hendes rådgivere har sagt til hinanden, er det: Lad os undgå flere rokader inden næste folketingsvalg, siger Peter Skaarup.

Først forlod SF's leder, Villy Søvndal, formandsposten og siden Udenrigsministeriet med dårligt helbred. Så gik De Radikales leder Margrethe Vestager fra Økonomiministeriet for at blive EU's konkurrencekommissær. Nu mister Thorning en loyal partifælle i Karen Hækkerup, siger han.

- Det er katastrofalt for regeringen. Villy Søvndal var den første, der forsvandt. Så var det Margrethe Vestager, og statsminister Helle Thorning-Schmidt ville også gerne have været EU's præsident. Hvis det var lykkedes, var der ingen tilbage, påpeger Peter Skaarup.

Samtidig er regeringen forfulgt af uheld. Tirsdag nedskrev Vismændene Danmarks vækstforventninger til en halv procent fra halvanden procent. Og regeringen måtte i fredags skaffe 15 milliarder kroner til statskassen ved et pensionsindgreb for at undgå endnu en EU-henstilling, opremser han.

- Det er den synkende skude. Regeringen er så svag, at den har meget svært ved at få tingene til at fungere. Nu kommer man til at opleve, at udgifterne til asyl kommer over fire milliarder kroner. Derfor har man lavet denne panik-ændring, siger Peter Skaarup.

- Det er ikke penge i statskassen. Pengene fjernes fra fremtidens indtægter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip