DiCaprio skænker millioner til Nepals tigre

Hans naturbevaringsfond har skænket tre millioner dollars, cirka 16,5 millioner kroner, der skal bruges til at øge bestanden.

De mange penge går i første omgang til verdensnaturfonden, WWF, der oplyser, at millionerne vil blive brugt på et projekt, der skal fordoble Nepals tigerbestand inden 2022 - det næste tigerår efter den kinesiske kalender.

Gaven vækker stor glæde hos WWF. »DiCaprios fond er indstillet på at levere håndgribelige resultater i naturen og på at styrke lokalsamfundene. Og ingen steder er det mere synligt end i Nepal«, hedder det i en udtalelse fra WWFs topchef Carter Roberts.

Ifølge bevaringsorganisationen International Union for Conservation of Nature er Nepals tigerbestand dalende og det store kattedyr står på listen over udrydningstruede arter.

Bestanden i hele verden er på rundt regnet 3200 vildtlevende tigre, hvilket er en fremgang, men ifølge DiCaprio for ringe. Skuespilleren fastslår i en udtalelse, at tigeren er truet af det stigende krybskytteri og ødelæggelsen af leveområderne.

Leonardo DiCaprio Foundation har allerede erfaringer fra Nepal. Den har således været med til at øge bestanden i nationalparken Terai Bardia fra 18 til 50 dyr.

»Titanic«-stjernen og hans organisation holdt tidligere på året kunstauktion i New York og indsamlede over 210 millioner kroner til arbejdet med at værne om verdens natur. De tre millioner dollars til Nepals tigre er den første sum, der udbetales fra auktionens overskud.

 

Dagens Gossip