DIF forventer fem danske medaljer ved European Games

12. juni slår Baku i Aserbajdsjan dørene op til de første European Games, og 65 danske atleter fordelt på 19 idrætsgrene vil kæmpe for dansk succes.

Men hvad er så dansk succes ved de europæiske lege? Det har Danmarks Idrætsforbund (DIF) torsdag sat tal på.

I en pressemeddelelse fra forbundet udtaler Morten Rodtwitt, chef de mission for det danske hold i Baku:

- Målsætningen for det danske hold ved European Games er på fem medaljer. Det danske hold består af både VM- og EM-medaljevindere samt en række talentfulde atleter, hvoraf flere af dem på en god dag har potentiale til at gå hele vejen.

Selvom målsætningen går på antallet af medaljer, så holder DIF også et vågent øje med dem, som slutter lige uden for podiet.

- Selvfølgelig er medaljerne vigtige, og vi ved, at det er dem, som omverdenen bedømmer holdets succes ud fra. Men for os er 4.–8. pladserne også vigtige, for de fortæller os om atleternes potentialer og om bredden i dansk elitesport i et længere perspektiv, siger Morten Rodtwitt.

Det er meget forskelligt fra sportsgren til sportsgren, om det er den absolutte europæiske elite, der er med, eller om det er mere ukendte udøvere, der skal dyste om sølvtøj.

Eksempelvis er svømme- og udspringskonkurrencerne ved European Games kun for juniorer, hvilket gør det svært at målsætte disse. Derfor indgår de 13 danske svømmere og to udspringere heller ikke i målsætningen udstukket af DIF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip