Diplomat: Israel vil indstille angreb i Gaza i 12 timer

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, har sagt til USA's udenrigsminister, at de israelske soldater fra lørdag morgen og 12 timer frem vil indstille angrebene i Gazastriben, siger en amerikansk diplomat til nyhedsbureauet Reuters.

De 12 timers ophold i angrebene rettet mod Hamas starter klokken syv lokal tid - det vil sige klokken seks i Danmark, fortæller kilden, hvis oplysninger endnu ikke er bekræftet fra israelsk side.

Diplomaten, der ønsker at være anonym, kommer med oplysningen efter, at Kerry på et pressemøde tidligere fredag talte om, at Netanyahu ville vise tegn på velvilje.

Den israelske premierministers sikkerhedskabinet afviste ellers tidligere fredag et forslag om våbenhvile i Gazastriben. John Kerry understregede imidlertid, at der ikke var tale et formelt udspil til en våbenhvile.

Den amerikanske udenrigsminister og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, bakker nu i stedet op om et egyptisk forslag om at indføre en syv dages humanitær våbenhvile i Gazastriben.

John Kerry rejser lørdag til Paris, hvor han vil fortsætte de diplomatiske bestræbelser på at opnå en våbenhvile mellem Israel og Hamas i Gazastriben.

Her vil topdiplomater fra Storbritannien, Tyskland, EU, Italien, Tyrkiet og Qatar også være til stede, oplyser en fransk diplomat til AFP.

- Vores mål er, baseret på de allerede fremlagte initiativer - særligt den egyptiske plan - at samle internationale kræfter for at skabe de nødvendige rammer for at kunne opnå en våbenhvile hurtigst muligt, siger den franske diplomat til nyhedsbureauet.

Dog er det i første omgang ikke planlagt, at repræsentanter for Israel eller palæstinenserne vil være til stede.

Dødstallet i den 18 dage lange væbnede konflikt mellem Hamas og Israel steg fredag til 865 personer i Gazastriben. På israelsk side er 35 soldater dræbt foruden to civile, der er blevet ramt af Hamas' granater.

/ritzau//Reuters

 

Dagens Gossip