Disse seks vaner ødelægger dine negle

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Sommeren har for længst banket på døren, og der er intet tidspunkt på året, hvor dine fingernegle ser flottere ud end om sommeren, hvor hænderne er blevet brune, og en skarp neglelak matcher dem perfekt. Men hvis dine negle er flossede eller ødelagte, så trækker det ned på hele dit sommerlook. NBC.com giver her en række god råd til, hvad du absolut ikke skal gøre, og hvad du gør, for at få sunde negle.

Derfor bliver dine negle gule af neglelak.

Lad være med at have neglelak på flere uger i træk
Det er rigtig usundt for dine negle at have neglelak på hele tiden. Det vil udtørre dine negle, og når du fjerner lakken, vil du ofte kunne se hvide pletter på neglen, det betyder at dine negle er for tørre, siger Jin Soon Choi, der er direktør i JINsoon Nail Polish og ordner negle på Hollywood berømtheder. 
Dine negle skal have mulighed for at ånde, og du bør fjerne neglelakken fra dine fingre, når den begynder at skalle. Hvad angår neglelak på tæerne, så må den ikke sidde længere på end to-tre uger, siger Choi.

Undgå at drikke for meget kaffe og alkohol
Dine negle siger en masse om dit helbred generelt. Hvis du spiser usund mad og drikker for meget kaffe og alkohol, så får du tynde svage negle med riller. Vi ved jo, at når vi spiser sundt, så  hjælper det på vores hud, hår og negle, siger Choi. Så drik masser af vand og sørg for at spise rigeligt med salat, spinat og grønkål. Det er fyldt med magnesium og kalcium og er fantastisk for din hud. Køb også en neglelakshærder til dine negle de kan gøre underværker, siger Choi.

Kosten der giver dig negle, der ikke flækker.

Lad dine neglebånd være i fred
De stakkels neglebånd, de bliver jævnligt bidt i, holdt nede og pillet i. Det skal du holde op med.
Neglebåndene skal man lade være i fred, for jo mere du piller i dem, jo sværere er det at stoppe. Den dårlige vane får dine neglebånd til at se ødelagte og tørre ud, og du får lettere ved at få infektioner, dine negle vil også blive ’rillede’ over tid. Brug i stedet en god neglebåndsfjerner til at holde dem smukke og til at fjerne den tørre hud, foreslår Choi.

Tag rengøringshandsker på, når du gør rent og vasker op
Negle svulmer op i vand, det skader dine negle og ødelægger dine neglebånd. Rengøringsmidler er tilmed slemt for din hud, de udtørrer dine hænder, og ødelægger din neglelak. Sørg derfor altid for at have rengøringshandsker på når du gør rent eller vasker op, siger Choi.

Lad være med at kradse i din neglelak
Der er mange der begynder at kradse i deres neglelak, når lakken begynder at skalle. Men det må man absolut ikke. I stedet skal man fjerne lakken med en neglelaksfjerner. Hvis du kradser i lakken kan det ødelægge det øverste lag på din negl, og det vil med tiden gøre dine negle svagere, siger Choi. Hvis du vil bevare din lak på fingrene så længe som muligt, så husk at bruge en topcoat over din neglelak, siger Choi.

 

 

Dagens Gossip