Dit ansigt kan afsløre risiko for blodpropper

Måne, høje tindinger, furer ved ørerne og kolesterolaflejringer på øjenlågene er ikke et helt godt tegn, hvis man skal tro på en ny dansk undersøgelse.

Forsøg med over 10.500 testpersoner tyder på, at disse træk i ansigtet kan betyde øget risiko for blodpropper i hjertet.

- Disse tegn er i vores undersøgelse forbundet med en øget risiko for blodprop i hjertet, som er uafhængig af den kronologiske alder og af andre kendte risikofaktorer for hjertesygdom som forhøjet kolesterol i blodet, blodtryk og rygning, fortæller studiet ophavskvinde, Anne Tybjærg-Hansen, professor ved Københavns Universitet og overlæge ved Klinisk Biokemisk afdeling, Rigshospitalet, til Videnskab.dk.

Studiet startede tilbage i 1976, hvor cirka 10.000 personer fra 20 år og opefter blev undersøgt for alderstegn i ansigtet. Forskerne bag den nye undersøgelse kunne derfor undersøge personernes sygdomme og notere sig, hvilke af personerne der har havde haft hjerteproblemer.

3.401 udviklet hjertesygdom, mens 1.708 havde fået blodprop i hjertet ud af de cirka 10.500 personer, der i alt har deltaget i studiet.

Kilde: Videnskab.dk

 

 

Dagens Gossip