Ditlev Engel tilbage i toppen af erhvervslivet

Vestas' tidligere topchef bryder tavsheden efter fyringen i Vestas i efteråret 2013 med et comeback i toppen af dansk erhvervsliv.

Her skal han være formand for en ny tænketank, der skal give danske virksomheder redskaber til at omstille virksomheden til en mere energieffektiv drift med større fokus på bæredygtighed.

- Jeg har sagt ja, fordi jeg synes, det er spændende. Det er en god vision, siger Ditlev Engel til Børsen.

Tænketanken med navnet Big Future 2025, tæller flere af de tunge drenge fra dansk erhvervsliv - blandt andet administrerende direktør i PFA Pension, Henrik Heideby, administrerende direktør iCoop Danmark, Peter Høgsted og koncerndirektør i Nykredit, Bente Overgaard.

Manden bag initiativet er administrerende direktør for energiselskabet SE, Niels Duedahl. Han fortæller til Børsen, at han "kæmpede" for at få Ditlev Engel til at gå med om bord i projektet - og at han har "kæmpe tillid til ham som leder".

Ditlev Engel blev i efteråret 2013 fyret fra jobbet som administrerende direktør i vindmøllegiganten Vestas efter otte år i stillingen, der betegnes som en af dansk erhvervslivs mest omtalte og omdiskuterede topchefstillinger.

Han har ikke kommenteret fyringen, og han ønsker heller ikke at dele noget i Børsen.

- Jeg har ikke noget at sige. Det er ikke længere mig. Punktum. Så alt der handler om Vestas, det må andre tale om, siger han til avisen.

Efter fyringen blev Ditlev Engel og en række andre topfolk i Vestas sagsøgt i flere forskellige sager. Han vil dog ikke afsløre, om det er disse sager, der holder ham fra at udtale sig om sin bruddet med Vestas.

/ritzau/

 

Dagens Gossip