DMI spår varmest sommervejr i juli og august

Meteorologerne hos DMI har haft de store vejrkort fremme over vejr- og tryksystemer for at spå om sommervejret i Danmark.

Og selv om de har fundet en varm periode i slutningen af juli og starten af august, må Danmark indstille sig på en sommer med vanligt varieret vejr.

- Det bliver en helt normal, dansk sommer – lidt til den lune side, fortæller energimeteorolog hos DMI Tim Peterson.

- Der kan sagtens komme gode, varme perioder. Men der vil også være perioder med lavtrykspassager med regn og gråvejr.

Juni bliver ifølge DMIs sommerprognose "temmelig skiftende", hvor flere fronter og nedbørsområder vil passere Danmark af og til. Der bliver også i juni øget risiko for tordenbyger med kraftigt regnvejr til følge.

Juli bliver en smule varmere, og regnvejret bliver fordelt lidt mere jævnt. Der er dog grund til at se frem mod slutningen af juli og august, hvis man er til varmt vejr.

- Som det ser ud nu, så er der ikke noget, der tyder på længere perioder med varme- eller hedebølger. Men får vi en varm periode sidst i juli eller i august, så kan vi godt få nogle få dage af den slags, forudser Tim Peterson.

I juli og august vil den gennemsnitlige dagtemperatur bevæge sig op over 20 grader, skriver DMI i sin sommerprognose. I august falder antallet af solskinstimer dog fra over 230 de tre forgående måneder til 196.

Energimeteorologen understreger dog, at prognoser, der strækker flere måneder ud i fremtiden, er behæftet med en vis usikkerhed.

- Vi skal huske på, at en gennemsnitlig sommer i perioden fra 2001 til 2010 har 667 solskinstimer, 236 millimeter nedbør og en gennemsnitstemperatur på 16,4 grader celsius. Heri ligger både gode muligheder for solskin og gråvejr, siger Tim Peterson.

Sommeren 2016 kommer ikke til afvige betragteligt fra en gennemsnitlig sommer de sidste 20 år, forudser DMI.

/ritzau/

 

Dagens Gossip