DMI varsler risiko for skybrud og torden i aften

Især jyderne og fynboerne risikerer et ordentlig regnvejr med torden og kraftig vind - måske allerede i aften.

DMI har varslet om risiko for skybrud, torden og vindstød torsdag aften, så det er en god idé at sikre kældre, garager, afløb, riste, tagrender og andet, der er udsat, når vandet stiger.

Risikoen er lige nu begrænset til Syd- og Sønderjylland, Midt- og Vestjylland, Sydfyn, Trekantområdet, Silkeborg Kommune, Middelfart Kommune, Assens Kommune, Horsens Kommune og Hedensted Kommune.

- Der kommer rigtig meget regn i løbet af kort tid, så det er en god idé at sikre sig, siger vagtchef Steen Rasmussen, DMI.

Lokalt venter vagtchefen, at der kan der falde mellem 10 og 15 mm regn på 30 minutter.

Det kraftige tordenvejr giver fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer og risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Skybrud giver fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning) og nedsat sigtbarhed.

Københavnerne og resten af Jylland slipper dog ikke for uvejr. Det kommer bare først fredag og lørdag formiddag.

- I løbet af fredagen driver uvejret hen over de østlige egne, og fredag aften vil resten af landet også komme til at mærke regnmængderne. I øjeblikket følger vi uvejret tæt for at se, om varslingen eventuel skal opgraderes.

Lørdag formiddag vil det fortsat være regnvejr i de østlige egne.

- Men herefter svækkes det, og det klarer op, så vi kan se frem til en fin lørdag med sol. Dog falder temperaturerne til mellem 18 og 23 grader, siger Steen Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip