Død filmdiva beholder Oscar: Frygter retssag

Skrevet af admin

12/12/2014
For dem, der havde set frem til at blive de nye ejere af den afdøde Joan Fontaines Oscar fra 1941, er det her en skuffende nyhed.Nu trækker boet efter skuespilleren, der døde sidste år af alderdom, nemlig den Oscar-statuette tilbage, som ellers skulle have været sat på auktion. Det skriver Reuters.Oscar-akademiet "Academy of Motion Picture Arts and Sciences" truer nemlig med at lægge sag an, hvis Oscaren, som var vurderet til at kunne indbringe op til 300.000 dollar (ca. 1,8 millioner kroner), sættes til salg.- Akademiet, dets medlemmer og de mange filmkunstnere og -håndværkere, der har vundet en pris, føler stærkt for, at en Oscar skal vindes ikke købes, skriver Oscar-akademiet i en pressemeddelelse ifølge Reuters.Siden Akademiet i 1950 besluttede, at alle indehavere af eller arvinger til en Oscar ikke må sælge en statuette, førend den først er blevet tilbudt akademiet for den nette sum af en dollar (knap seks kroner), er meget få statuetter blevet sat til salg.Men eftersom Fontaine vandt sin Oscar, før denne regel blev indført, kunne salget imidlertid gennemføres på lovlig vis. Ifølge en overordnet tilsynsførende for boet, er dette dog ikke en mulighed.- De (Akademiet, red.) sagde, de ville sagsøge os, hvis vi solgte den, siger den tilsynsførende Noel Beutel til Reuters.Joan Fontaine vandt Oscaren for bedste kvindelige hovedrolle i Alfred Hitchcock-thrilleren "Mistanken" fra 1941, hvor hun spillede over for Cary Grant. Pengene fra salget af den afdøde skuespillers statuette skulle efter planen være gået til dyrevelfærdsorganisationen SPCA i Californien.Fontaine er den yngste vinder nogensinde i sin kategori, og den eneste, der nogensinde har vundet for sin medvirken i en Hitchcock-film.Newspaq

Dagens topnyheder

For dem, der havde set frem til at blive de nye ejere af den afdøde Joan Fontaines Oscar fra 1941, er det her en skuffende nyhed.

Nu trækker boet efter skuespilleren, der døde sidste år af alderdom, nemlig den Oscar-statuette tilbage, som ellers skulle have været sat på auktion. Det skriver Reuters.

Oscar-akademiet "Academy of Motion Picture Arts and Sciences" truer nemlig med at lægge sag an, hvis Oscaren, som var vurderet til at kunne indbringe op til 300.000 dollar (ca. 1,8 millioner kroner), sættes til salg.

- Akademiet, dets medlemmer og de mange filmkunstnere og -håndværkere, der har vundet en pris, føler stærkt for, at en Oscar skal vindes ikke købes, skriver Oscar-akademiet i en pressemeddelelse ifølge Reuters.

Siden Akademiet i 1950 besluttede, at alle indehavere af eller arvinger til en Oscar ikke må sælge en statuette, førend den først er blevet tilbudt akademiet for den nette sum af en dollar (knap seks kroner), er meget få statuetter blevet sat til salg.

Men eftersom Fontaine vandt sin Oscar, før denne regel blev indført, kunne salget imidlertid gennemføres på lovlig vis. Ifølge en overordnet tilsynsførende for boet, er dette dog ikke en mulighed.

- De (Akademiet, red.) sagde, de ville sagsøge os, hvis vi solgte den, siger den tilsynsførende Noel Beutel til Reuters.

Joan Fontaine vandt Oscaren for bedste kvindelige hovedrolle i Alfred Hitchcock-thrilleren "Mistanken" fra 1941, hvor hun spillede over for Cary Grant.

Pengene fra salget af den afdøde skuespillers statuette skulle efter planen være gået til dyrevelfærdsorganisationen SPCA i Californien.

Fontaine er den yngste vinder nogensinde i sin kategori, og den eneste, der nogensinde har vundet for sin medvirken i en Hitchcock-film.

Newspaq