Dopingundersøgelse ændrer ikke Tinkovs tillid til Riis

Skrevet af admin

|

03/12/2013

Dagens topnyheder

Bjarne Riis har ikke solgt sit cykelhold for at sikre holdet at komme fri af eventuelle sanktioner fra Anti Doping Danmark.

Det konstaterede han i hvert fald flere gange på pressemødet i det centrale London mandag eftermiddag.

- Jeg står til rådighed for undersøgelsen. Resten er spekulation. Jeg har fokus på fremtiden, sagde Riis og forsøgte dermed at lukke den diskussion.

Lidt mere åbenmundet var Riis' nye chef, holdejer Oleg Tinkov. Til en vis grad, i hvert fald.

- Vi må selvfølgelig respektere en jury, hvis den beslutter noget, men jeg har ikke set nogen rapport, og hvad Bjarne Riis har lavet tidligere, har ikke noget med mig at gøre. Jeg stoler på ham, siger russeren.

Hans tillid til manageren for det kommende Tinkoff-Saxo-hold er altså uanfægtet af den undersøgelse af danske cykelryttere, som Anti Doping Danmark har sat i værk efter Michael Rasmussens dopingtilståelse tidligere på året.

- For mig skal der være noget at handle på. Indtil videre har det bare været snak, og jeg håber virkelig, at vi kan fortsætte vores arbejde, siger holdejeren.

Oleg Tinkov er overbevist om, at de største professionelle hold på World Touren kører rent i 2013, og så vil han i øvrigt helst være fri for at snakke mere om doping.

/ritzau/