DR får kritik for topchefs kæmpe lønstigning

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn fik sidste år en lønstigning på 700.000 kroner, hvilket bragte hendes årsløn op på 3.5 millioner kroner. 

En løn de fleste offentlige ansatte ville skæve misundeligt til, og nu har Rigsrevisionen udtalt kritik af lønstigningen. 

Det er er 'et højt niveau' sammenlignet med andre offentligt aflønnede ledere i tilsvarende stillinger, og lønstigningen i sig selv er 'betragtelig', konstaterer Rigsrevisionen i sit revisionsprotokollat, som Finans har fået aktindsigt i.

Rigsrevisionen udtaler både kritik af lønnens størrelse samt den 25 procent store lønstigning, som Maria Rørbye Rønn fik, da hendes løn steg med 700.000 kroner. 

- En sådan lønstigning bør skriftligt begrundes og dokumenteres, og Rigsrevisionen skal anbefale, at dette gøres fremadrettet, skriver Rigsrevisionen ifølge Finans. Samtidig kalder den Rørbye Rønns løn for 'høj' sammenlignet med andre offentligt aflønnede ledere i tilsvarende stillinger.

Men DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, der fastsætter generalsekretærens løn sammen med den øvrige bestyrelse, erklærer sig noget forundret over kritikken. 

- Jeg tager naturligvis Rigsrevisionens bemærkning til efterretning. Men jeg konstaterer også, at Rigsrevisionen ikke havde bemærkninger til et tilsvarende lønniveau, dengang generaldirektøren hed Kenneth Plummer. Det forekommer mig en anelse specielt. Og i hvert fald må jeg sige, at det gør det lidt vanskeligt at være bestyrelsesformand, siger han til Finans. 

Læs også: 100 gram chokolade dagligt mindsker risikoen for hjerneblødninger og hjertesygdomme

Læs også: Her er tingene som mænd virkelig ikke kan udstå hos kvinder

 

Dagens Gossip