Drabsoffer i gidseldrama beskyttede sin gravide veninde

En 38-årig mor til tre og succesfuld jurist blev et af ofrene i gidseldramaet i Sydney.

Ifølge det australske nyhedsbureau AAP døde Katrina Dawson, da hun forsøgte at beskytte sin gravide veninde mod gidseltageren.

Ifølge avisen The Australian drak kvinden kaffe med to af sine kolleger, da de alle tre blev taget som gidsler mandag formiddag på Lindt Chocolate Cafe i Sydneys centrum.

Hun er det ene af to gidsler, der blev dræbt.

Det andet offer var den 34-årige bestyrer af caféen Tori Johnson. Ifølge flere australske medier forsøgte han angiveligt at vriste et oversavet jagtgevær ud af gidseltagerens hænder, da han blev dræbt.

Johnson besluttede tilsyneladende at reagere, da den 50-årige gerningsmand begyndte at falde i søvn efter 17 timers gidseldrama. Det gav ifølge australske medier andre gidsler mulighed for at flygte ud af caféen.

Oplysningen er ikke blevet bekræftet af politiet.

Identiteten på de to gidsler, der mistede livet, er blevet offentliggjort i en række australske medier tirsdag.

Australierne lægger tirsdag morgen blomster for at mindes de to personer, der - foruden gidseltageren - mistede livet.

Fire blev desuden såret, da politiet stormede caféen klokken 02.10 natten til tirsdag, efter der var hørt skud.

Gerningsmanden havde taget 17 gidsler i alt, flere af dem nåede dog at flygte i løbet af dagen og tidligt på natten kort tid inden politiets aktion.

Andrew Scipione, kommissær ved New South Wales politi, sagde på et pressemøde tidligt tirsdag morgen lokal tid, at en enkelt person stod bag gidseldramaet i Sydney.

- Mange var bare ude for at købe en kop kaffe. Det har været en smertelig tid. Dette var en isoleret hændelse, hvor et individ stod bag. Det bør ikke føre til, at vi bliver fortvivlet eller til, at vi ændrer vores liv, sagde han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip