Drabstiltalt fars hukommelse er blank

Fra han sent om natten havde givet sin 20-årige søn et kram i entréen i sin lejlighed, til politiet vækkede ham ved 10-tiden om formiddagen lillejuleaften 2012, kan en 47-årig familiefar fra Bramming intet huske om, hvad der skete.

Den forklaring giver han fredag i Retten i Esbjerg, hvor han står tiltalt for drabet på sin 20-årige søn, Simon Skovmand.

Han nægter sig derfor skyldig i at have dræbt sin ældste søn med en urtekniv.

Han afviser også, at han nogensinde skulle have truet med at slå sønnen ihjel, hvilket den dræbte ellers skulle have fortalt sine søskende.

- Vi har altid haft et godt forhold, og jeg har aldrig truet ham, siger den 47-årige mand.

- Men jeg har fået at vide, at Simon har sagt til sine søskende, at jeg ville myrde ham. Det ligger omkring tre år tilbage. Jeg mindes intet om det.

- Efter jeg blev foreholdt det i en afhøring har jeg tænkt på, at Simon aldrig har nævnt det for mig. Jeg forestiller mig, at han måske i beruselse har villet have lidt opmærksomhed, siger faren.

Den tiltalte er i retten afslappet klædt og optræder upåvirket af sagen både under sin egen forklaring og under afhøringen af vidnerne.

En beboer fandt den livløse Simon Skovmand i opgangen på Storegade i Bramming klokken 08.16 og slog alarm. Siden har obduktionen vist, at den unge mand døde af blødninger efter at være blevet stukket med en urtekniv.

Den blodige kniv blev fundet i stuen hos faren.

- Det så voldsomt ud, og der var blod overalt. Der var også væltet noget i entreen, så der har været tumult, forklarer kriminalassistent Lars Ole Thomsen fredag eftermiddag.

Han var en af de første på stedet.

- Begge hans hænder var tilsølet af blod, og han havde blod under neglene, forklarer kriminalassistenten.

En kammerat til Simon Skovmand var i lejligheden om aftenen og natten forud for drabet, og han bekræfter i retten, at der var blevet drukket en del i lejligheden.

Han siger dog samtidig, at der havde været en afslappet og rolig stemning uden nogen form for tumult.

Den 47-årige blev efter sigtelsen for manddrab undersøgt på sygehuset, og der blev fundet friske spor, der kunne tyde på vold.

Juleaftensdag 2012 blev han varetægtsfængslet og har siddet bag tremmer siden.

Anklagemyndigheden kræver den 47-årige civiløkonom dømt for manddrab og frakendt retten til arv og forsikring fra den 20-årige søn.

Der er afsat fire dage til retssagen, hvor der ventes dom torsdag.

Sagen fortsætter tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip