Dramatisk ulykke i Shweiz: Togvogn fyldt med passagerer styrtet i kløft

Skrevet af admin

13/08/2014

Mest læste i dag

Et passagertog er blevet afsporet i et bjergrigt område i det østlige Schweiz. Politiet taler om en dramatisk ulykke, men helt mirakuløst ser det ud til, at ingen har mistet livet.

Meldingerner fra stedet taler om kvæstede passagerer.

- Mindst tre vogne blev afsporet. Adskillige mennesker er kvæstet. Redningsoperationen og evakueringen er i gang, hedder det ud på eftermiddagen i en erklæring fra politiet.

- Der var omkring 200 mennesker om bord. Redningsfolk behandler passagerer, der er i chok, hedder det videre i erklæringen, som blev udsendt nogle timer efter, at togulykken skete.

Flere medier rapporterer, at mindst én togvogn er styrtet ned i en kløft.

Fotos i lokale schweiziske medier viser desuden en togvogn, der hænger ud over kanten af en kløft i bjergene, der er dækket af skov.

Ulykken skete, da toget ramte et mudderskred, der havde spærret skinnerne nær byen Tiefencastel, skriver det schweiziske nyhedsbureau SDA.

Radiostationen RTS fortæller, at mange uskadte passagerer efter ulykken spadserede til Tiefencastel på jernbanelegemet.

Omkring 100 redningsfolk er på ulykkesstedet. Der er desuden 24 ambulancer og fire helikoptere, rapporterer SDA.

Opskræmte passagerer fortæller, hvordan de samlede sig i den ene ende af togvognen, der hang halvejs ud over kløften.

- Toget foretog et nødstop i midten af ingenting, citerer nyhedssiden 20Minuten passageren Stevens Bockor for at sige.

- Vi skyndte os alle hen i bagenden af vognen for at lægge mere vægt dér, så vognen ikke styrtede i dybet, tilføjer han.

Toget med de otte røde vogne var på vej fra ferieområdet St. Moritz til byen Chur, da ulykken skete omkring klokken 12.45.

Området er i de seneste dage blevet ramt af kraftigt regnvejr, hvilket menes at have medvirket til, at mudderskredet skete.

/ritzau/AFP