DSB: Toge kører igen direkte mellem København og Aarhus

Togpassagererne kan nu igen rejse direkte med intercitytog på strækningen mellem København og Aarhus.

Det oplyser DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

- Man kan nu køre på hele togstrækningen mellem København og Aarhus, hvor der tidligere har været indsat busser mellem først Korsør og Ringsted og sidenhen Korsør og Slagelse, siger han.

DSB forventer ikke at kunne køre i fuldt omfang efter køreplanen i denne uge, da blandt andet 25 togsæt har lidt skade af væltede træer og grene, ligesom der også er omfattende skader på skinner, kørestrømsanlæg og stationer, siger Tony Bispeskov.

Knap så godt ser det ud på Svendborg banen. Tirsdag klokken 14 oplyser Tony Bispeskov til Ritzau, at banen ikke som først antaget kommer til at åbne tirsdag. I stedet er der indsat busser på ruten.

Ud over intercitytogenes hovedstrækning lysner trafiksituationen også andre steder.

- Busserne er igen erstattet med tog på Nordvestbanen mellem Holbæk og Kalundborg og på Kystbanen mellem Helsingør og Rungsted Kyst.

- Vi forventer, at flere og flere strækninger åbner time for time.

Selv om passagerne nu slipper for at skifte transportmiddel undervejs, kan de stadig forvente forsinkelser resten af ugen.

- Det er svært at komme tilbage til en normal køreplan, så længe vi er ude af takt. Det giver forsinkelser resten af ugen.

- Derfor vil jeg råde rejsende til at tage af sted i god og væbne sig med tålmodighed. De kan søge information på vores hjemmeside, hvor der hele tiden bliver opdateret med den aktuelle lokale trafikstatus, eller de kan anvende rejseplanen.dk, siger Tony Bispeskov.

På S-togsnettet kommer der ikke til at køre S-tog omkring Lyngby Station hele tirsdagen, hvor der er omfattende skader på køreledninger, som under stormen blev ramt af et løsrevet tag.

Mandag under stormen var der ikke problemer med togstrækningerne nord for Aarhus, men de bliver også påvirket af forsinkelserne fra resten af landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip