Dybt skuffet EM-fløj: Vi manglede vildskaben

Det skulle have været dagen, hvor det danske kvindelandshold for alvor viste, at det er blevet et voksent mandskab i den absolutte verdenselite.

Men i stedet punkterede holdet i en spagfærdig og slap indsats mod Spanien, der vandt 29-22 og tog billetten til EM-semifinalen, mens danskerne har svært ved at forstå, hvad der skete.

- Der var noget galt med tændingen. Der var ikke den vildskab, der skulle til. Spanierne var trætte, men vi straffede det slet ikke, siger Ann Grete Nørgaard.

Hun peger på, at det meste af det, der var blevet aftalt på taktikmøderne før kampen, aldrig nåede med ind i hallen i Debrecen.

Igen viste spanierne sig som en modstander, danskerne har det meget svært med. Nederlaget er Danmarks femte i træk til Spanien.

- Det hjælper ikke at se 30 kampe med Spanien som forberedelse, hvis man ikke kan omsætte det inde på banen. Vi var så godt forberedt. At vi ikke kan omsætte det bedre, har jeg ikke forklaringen på.

- Det var meningen, at vi skulle løbe med dem, og guderne skal vide, at det prøvede vi også. Men vi løb rundt som høns uden hoveder, og vi gjorde det så svært for os selv, siger Ann Grete Nørgaard.

Danskerne havde troet, at de kollektivt kunne kompensere for savnet af skulderskadede Stine Jørgensen, men der manglede tydeligvis skudtrusler i det danske spil.

- Vi spillede i lang tid mod Ungarn med Maria Fisker på backen, og det fungerede rigtig godt. Det gjorde det også i starten i dag, men vi var for passive og tog ikke initiativet, konstaterer Ann Grete Nørgaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip