Dyrlæge nægtede at aflive dødsdømt hund

Weimaraneren Cato havde været på stranden, hvor den var kommet op at toppes med to mindre hunde. Den ene, en dansk-svensk gårdhund havde gået en flænge, og Cato blev dømt til døden.

Dyrlæge Jens Martinus Andersen skulle i går kl. 13.15 have givet hunden dødssprøjten, men han sagde fra.

- Kære alle. Jeg meddelte i dag politiet, at vi ikke ville og kunne aflive Cato på det givne grundlag. Jeg har tidligere sagt og aftalt med politiet, at vi kun kan være med, såfremt hundeejeren er indforstået med det og accepterer en given afgørelse. Det må være en rettighed for dyrlægen og ikke mindst ejeren, skriver Jens Martinus Andersen i et brev til foreningen Fair Dog.

LÆS OGSÅ: Thors redningsmand indrømmer hundekup - måske

Jens Martinus Andersen skulle tidligere i år aflive hunden Thor, inden den blev bortført af politibetjenten Lars Bo Lomholt.

Dengang følte han sig forfulgt, da han fik mange vrede henvendelser.

- Vi kan og vil ikke arbejde under politibeskyttelse og forfølgelser, skriver han videre.

Han slutter brevet med, at han håber, at hundeloven vil blive ændret.

LÆS OGSÅ: Brev fra bortførte "Lille Thor": Jeg har det godt - se brevet her

Ca. 20 personer var i går mødt op foran dyreklinikken for at tænde lys, når Cato skulle aflives. Det tog en uventet drejning, da Jens Martinus Andersen kom ud og fortalte, at han nægtede at gøre det.

Det betyder, at Cato er fredet indtil på mandag, hvor den formentlig vil blive aflivet af en anden dyrlæge, fortæller Dorthe Ibba, der er aktiv modstander af hundeloven, til Dagens.dk.

Læs hele Jens Martinus Andersens brev til Fair Dog herunder.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip