Ebola koster to læger livet på én dag i Sierra Leone

To læger er fredag døde af ebola i det vestafrikanske land Sierra Leone, hvor den dødelige virus hærger.

Det oplyser sygehuskilder til nyhedsbureauet Reuters. Men det er uvist, hvordan de to mandlige læger blev smittet, fordi de ikke arbejdede på en klinik, der behandler ofre for ebola.

Det er langt fra første gang, at det vestafrikanske land mister læger og sygeplejersker i kampen mod ebola. Alene i Sierra Leone er 10 læger døde, og i alt har 106 personer inden for sundhedsvæsnet mistet livet i landet.

Sierra Leone, Guinea og Liberia er centrum for udbruddet, og fredag sagde Sierra Leones præsident, Ernest Bai Koroma, at sundhedspersonale, der kæmper for at nedbringe ebola, er landets "største patrioter".

Regeringen har samtidig lovet at betale pårørende til læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, der mister livet på grund af ebola, et beløb på 5000 dollar svarende til cirka 30.000 kroner.

I alt har 350 personer, der arbejder med at bekæmpe den dødbringende virus, mistet livet på verdensplan.

Antallet af smittede er nu på 17.000 personer ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og langt de fleste tilfælde er i Guinea, Sierra Leone og Liberia.

Antallet af dødsofre er på 6200 personer ifølge de seneste tal fra WHO.

Et af de lande, der er trådt til i kampen mod ebola, er Cuba, der har sendt omkring 250 læger og sygeplejersker til de tre vestafrikanske lande. I alt har Cuba lovet at sende 700 læger og sygeplejersker af sted.

En 43-årige cubansk læge er samtidig den første, der har modtaget behandling for ebola i Schweiz efter at være blevet smittet i Sierra Leone.

Han er nu så meget i bedring, at han snart vil blive udskrevet, oplyser det cubanske sundhedsministerium fredag.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip